Privacy Policy

Beter Besparen respecteert de privacy van eenieder van wie persoonsgegevens door Beter Besparen worden verwerkt, waaronder in het bijzonder die van bezoekers van de website beterbesparen.nl (hierna: ‘de website’). Beter Besparen acht de zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Beter Besparen zal uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016).

  • Beter Besparen verwerkt persoonsgegevens die u zelf verschaft aan Beter Besparen, zoals bij:
  • het aanvragen van een bespaarberekening of offerte, al dan niet via het contactformulier op de website;
    een contactaanvraag, al dan niet via het contactformulier op de website;
  • het sluiten van een overeenkomst tussen u en Beter Besparen.

Uw persoonsgegevens worden door Beter Besparen verwerkt en gedeeld met derden indien en voor zover dit gebeurt met uw toestemming of indien en voor zover dat noodzakelijk is:
a) Om uitvoering te geven aan een door u middels de website ingediende aanvraag of bespaarberekening, dan wel een tussen u en Beter Besparen gemaakte afspraak of gesloten overeenkomst.
Indien u een bespaarberekening of offerte aanvraagt, is vereist een opgave van uw (bedrijfs)naam, e-mailadres en telefoonnummer. Optioneel kunt u uw postcode en woon- of vestigingsplaats vermelden. Deze gegevens worden gebruikt om u te kunnen identificeren, u gericht advies te kunnen verstrekken en een eventueel daaruit voortvloeiende en met u gesloten overeenkomst of gemaakte afspraak te kunnen uitvoeren. Indien u middels de website een contactaanvraag indient, is vereist een opgave van uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en inhoud van het contactverzoek. Deze persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt om het contactverzoek in behandeling te nemen. Naast deze persoonsgegevens die expliciet gevraagd worden in te vullen, verwerkt Beter Besparen ook het IP-adres dat toegekend is aan het apparaat van waaraf het verzoek is verstuurd.

Indien de verstrekking van uw persoonsgegevens op andere wijze dan middels de website geschiedt, worden mogelijk tevens andere dan de hierboven vermelde persoonsgegevens door u verstrekt, bijvoorbeeld uw geboortedatum, bankrekeningnummer bij het aangaan van een overeenkomst met een leverancier of een gedeelte van deze persoonsgegevens, bijv. de laatste 3 cijfers van het bankrekeningnummer of maand en geboortejaar voor het opvragen van verbruikscijfers van een aansluitadres uit het Centraal Aansluitingenregister C-AR of voor het opvragen van einddata van energiecontracten uit het Contract Einderegister CER en BSN/RSIN-nummer bij het terugvragen van energiebelasting. Indien Beter Besparen van u een ingevuld machtigingsformulier terugontvangt, verwerkt (waaronder de verstrekking aan derden mede begrepen) Beter Besparen de daarin aangeduide persoonsgegevens voor de doeleinden waarvoor u de machtiging hebt afgegeven.

In het kader van de uitvoering van een tussen u en Beter Besparen gesloten overeenkomst, kunnen uw persoonsgegevens, indien gelet op de aard en strekking van die overeenkomst relevant, worden verstrekt aan derden die bij de uitvoering van de betreffende overeenkomst zijn betrokken, zoals een energieleverancier bij het sluiten van een energiecontract of belastingdienst bij het terugvragen van energiebelasting.
b) Om te voldoen aan een wettelijke verplichting, bijvoorbeeld het voldoen aan een bevel van overheidswege of het voldoen aan de fiscale verplichtingen van Beter Besparen.
c) Voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Beter Besparen of van een derde, behalve wanneer uw belangen of grondrechten en fundamentele vrijheden die tot bescherming van persoonsgegevens nopen, zwaarder wegen dan die belangen.

Onder gerechtvaardigde belangen worden bijvoorbeeld begrepen het opsporen van (pogingen tot) onrechtmatige en/of strafbare gedragingen gericht tegen Beter Besparen of derden, bijvoorbeeld in verband met het gebruik van de website. Voorts worden onder gerechtvaardigde belangen begrepen het verwerken (waaronder het opslaan mede begrepen) van uw persoonsgegevens door de hostingprovider van Beter Besparen om de website en e-mailvoorzieningen van Beter Besparen te kunnen exploiteren, het delen van uw persoonsgegevens met een administratiekantoor om de administratie en boekhouding van Beter Besparen te kunnen verzorgen. In dit kader maakt Beter Besparen voorts gebruik van Exact Online, een online boekhoud-/administratieprogramma van een derde partij; deze partij ontvangt middels het boekhoud-/administratieprogramma op geautomatiseerde wijze uw persoonsgegevens voor zover dat in het kader van de administratie en boekhouding noodzakelijk is.

Beter Besparen zal uw persoonsgegevens onder geen beding verkopen. De personen die onder verantwoordelijkheid van Beter Besparen vallen evenals door Beter Besparen ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Uw rechten
U heeft het recht om Beter Besparen te verzoeken om inzage, wissing en rectificatie van uw persoonsgegevens alsook om beperking van de u betreffende verwerking. Voorts heeft u het recht om tegen de verwerking bezwaar te maken en heeft u recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Voor zover de verwerking van persoonsgegevens gebaseerd is op de van u verkregen toestemming, heeft u te allen tijde het recht deze toestemming in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór de intrekking daarvan.

U heeft het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of in geval u in een ander land dan Nederland woonachtig of gevestigd is, de toezichthoudende autoriteit aldaar.

Bewaren van persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden door Beter Besparen slechts bewaard voor zolang dat gelet op de doeleinden waarvoor zij zijn verkregen, noodzakelijk is. De gegevens die door een wettelijke bewaarplicht langer bewaard moeten blijven, worden pas verwijderd na het verstrijken van deze langere termijn. Indien de overeengekomen of wettelijke bewaartermijn is verstreken, worden de persoonsgegevens binnen drie maanden uit de bestanden verwijderd en vernietigd.

Beter Besparen legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies en tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verwerking van persoonsgegevens te voorkomen.

Cookies
Beter Besparen maakt voor de websitebezoeker geen gebruik van tracking, analytische of functionele cookies.

Beter Besparen
Gerstakker 33
8091NC Wezep
Telefoonnummer: 038-8442355
E-mailadres: info@beterbesparen.nl