Teruggaaf energiebelasting

Beter Besparen is één van de weinige bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in het terugvragen van energiebelasting.

Als u een situatie heeft waarbij er een verschil is tussen het aantal woz-percelen en hoofdmeter(s) van elektra is een teruggaaf van energiebelasting of vermindering van energiebelasting onder voorwaarden mogelijk. Bijvoorbeeld als er meerdere woz-percelen zijn die stroom afnemen van de dezelfde hoofdmeter voor elektra. Of als meedere hoofdmeters voor elektra zich bevinden op hetzelfde woz-perceel.

Daarnaast kunnen kerken, multifunctionele instellingen als dorpshuizen, ANBI’s, charitatieve, sociale, culturele en wetenschappelijke instellingen energiebelasting terugvragen. Onder voorwaarden.

VvE’s kunnen energiebelasting terugvragen en ook bij blokverwarming is een teruggaaf van energiebelasting mogelijk. Evenals de situatie waarbij meer dan één leverancier is geweest voor gas of elektra op het aansluitadres van een woz-perceel over een kalenderjaar. In onze chat ontvangt u een gratis teruggaafconsult. En leert u of uw situatie voldoet aan de voorwaarden om voor een teruggaaf van energiebelasting in aanmerking te komen. U kunt ook uw gegevens onderaan de pagina achterlaten.

Vanaf 2015 heeft Beter Besparen namens haar klanten honderden teruggaafverzoeken met succes ingediend bij de belastingdienst. Door onze expertise kunnen we snel een casus beoordelen of een teruggaaf van de energiebelasting voor u mogelijk is en een indicatie geven over de hoogte van de teruggaaf. Deze kan maximaal over 5 kalenderjaren worden teruggevraagd. En soms zijn zelfs meerdere teruggaafregelingen van toepassing op één adres.

Expertise

Beter Besparen weet welke bewijsstukken u nodig heeft voor een succesvolle teruggaaf. En aan welke voorwaarden u moet voldoen. We helpen u – indien nodig – deze te verzamelen en belangrijk: Beter Besparen weet hoe u een teruggaafverzoek juist invult, zodat u geen geld laat liggen. Dit is belangrijk, want tegen de beschikking (hierin staat of er recht bestaat op een teruggaaf en de hoogte ervan) staat in principe geen bezwaar en beroep open.

Door het opgebouwde specialisme ontvangt Beter Besparen vaak al binnen 2 à 3 weken een beschikking van de belastingdienst. De teruggaaf staat vervolgens doorgaans binnen één week op de bankrekening van de klant.

Vergoeding

Beter Besparen vraagt als vergoeding voor de begeleiding van het teruggaaftraject en het indienen van de verzoeken 30% van de teruggaaf op basis van no cure no pay. Afhankelijk of u recht heeft op aftrek van de btw over de energiekosten ontvangt u de teruggaaf van de belastingdienst inclusief of exclusief btw. De vergoeding van Beter Besparen zal daarom in het ene geval 30% inclusief btw zijn en in het andere geval 30% ex btw zijn. Beter Besparen zal voor toekomstige periodes, indien gewenst, namens de klant opnieuw teruggaafverzoeken indienen bij de belastingdienst. Wederom op basis van no cure no pay. Onze vergoeding betaalt u achteraf, zodra de belastingdienst de teruggaaf op uw rekening heeft overgemaakt.

Contact Beter Besparen

Benieuwd of u persoonlijk of uw bedrijf of uw stichting/vereniging/instelling in aanmerking komt voor een teruggaaf van de energiebelasting? Of een vermindering van de energiebelasting? Beantwoord dan de vragen in onze “chat”, die stapsgewijs bekijkt of u aan de voorwaarden voldoet. Beter Besparen zal na het beoordelen van de ingevulde gegevens contact met u opnemen en de teruggaaf met u doorspreken.

Of laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op

Teruggaaf energiebelasting aanvragen

  • Meer informatie over hoe Beter Besparen omgaat met persoonsgegevens leest u in het privacy policy. Uw ingevulde (persoons)gegevens worden versleuteld verstuurd.

    Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.