Teruggaaf energiebelasting

Beter Besparen is een toonaangevend bedrijf op het terrein van het terugvragen van energiebelasting en corrigeren van kostenposten op jaarnota’s ten gunste van de klant.

Vanaf 2015 heeft Beter Besparen namens haar klanten meer dan duizend teruggaafverzoeken met succes ingediend bij de belastingdienst. Door onze expertise kunnen we snel een casus beoordelen of een teruggaaf van de energiebelasting voor u mogelijk is en een indicatie geven over de hoogte van de teruggaaf. Vaak gaat het bij een eerst teruggaaftraject bij Beter Besparen om zo’n twee duizend euro incl. btw, soms om een paar honderd euro en af en toe om tienduizend euro of meer. Serieus geld dus.

Particulieren en bedrijven kunnen in bijzondere situaties energiebelasting terugvragen. Daarnaast kunnen kerken, multifunctionele instellingen als dorpshuizen, ANBI’s, charitatieve, sociale, culturele en wetenschappelijke instellingen (onder voorwaarden) een teruggaaf ontvangen. Soms zijn er zelfs meerdere teruggaafregelingen op één adres.

In onze interactieve chat ontvangt u een gratis teruggaafconsult. En leert u of uw situatie voldoet aan de voorwaarden om voor een specifieke teruggaaf van energiebelasting in aanmerking te komen. U kunt ook uw gegevens onderaan de pagina achterlaten.

Expertise 

Iemand die één-op-één gegevens van een jaarnota overneemt, haalt geregeld niet het maximale uit een teruggaaf. Beter Besparen weet wel hoe u een teruggaafverzoek juist invult, zodat u geen geld laat liggen. Dit is belangrijk, want tegen de beschikking (hierin staat of er recht bestaat op een teruggaaf en de hoogte ervan) staat in principe geen bezwaar en beroep open.

Beter Besparen ontvangt vaak al binnen 2 à 3 weken nadat een dossier is ingediend een beschikking van de belastingdienst. De teruggaaf staat vervolgens doorgaans binnen één week op de bankrekening van de klant.

Vergoeding

Beter Besparen vraagt als vergoeding voor de begeleiding van het teruggaaftraject en het indienen van de verzoeken 30% van de teruggaaf op basis van no cure no pay. Afhankelijk of u recht heeft op aftrek van de btw over de energiekosten ontvangt u de teruggaaf van de belastingdienst inclusief of exclusief btw. De vergoeding van Beter Besparen zal daarom in het ene geval 30% inclusief btw zijn en in het andere geval 30% ex btw zijn. Beter Besparen zal voor toekomstige periodes, indien gewenst, namens de klant opnieuw teruggaafverzoeken indienen bij de belastingdienst. Wederom op basis van no cure no pay. Onze vergoeding betaalt u achteraf, zodra de belastingdienst de teruggaaf op uw rekening heeft overgemaakt. Wel zo veilig en vertrouwd.

Voor vastgoedpartijen, zorginstellingen en woningbouwstichtingen kunnen wij een scan maken van de portefeuille. Bij 10 of meer teruggaafmogelijkheden is een aangepast tarief mogelijk.

Waarom niet mijn eigen boekhouder?

Omdat de boekhouder meestal de regelingen niet (goed) kent of niet op de hoogte is van een teruggaafmogelijkheid van de klant. Ander had hij u wel op de hoogte gebracht, toch? De regeling bestaat al jaren.

Gaat hij toch voor u aan de slag, dan zal dat in veel gevallen niet kosteloos zijn. En het verzamelen van de bewijsstukken en het invullen van de formulieren is vaak een tijdrovende klus, waarbij succes niet verzekerd is. Stel dat de boekhouder wel de tijd en energie steekt in deze materie en er is geen teruggaaf mogelijk? Bij Beter Besparen betaalt u dan niets!

Klantervaringen

Wij van Beter Besparen zijn altijd benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met onze diensten en medewerkers. Zij geven ons een gemiddeld cijfer van 9.2. (peildatum 01-01-2019) Daar zijn we reuzetrots op, maar we blijven streven naar een 10! Via onderstaande link leest u alle recensies van onze klanten op Klantenvertellen.nl.

https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1040296/beter_besparen

Contact Beter Besparen

Benieuwd of u persoonlijk of uw bedrijf of uw stichting/vereniging/instelling in aanmerking komt voor een teruggaaf van de energiebelasting? Of een vermindering van de energiebelasting? Beantwoord dan de vragen in onze “chat”, die stapsgewijs bekijkt of u aan de voorwaarden voldoet. Beter Besparen zal na het beoordelen van de ingevulde gegevens contact met u opnemen en de teruggaaf met u doorspreken. Of laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op

Teruggaaf energiebelasting aanvragen

  • Meer informatie over hoe Beter Besparen omgaat met persoonsgegevens leest u in het privacy policy. Uw ingevulde (persoons)gegevens worden versleuteld verstuurd.

    Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.