Zakelijk

Beter Besparen geeft onafhankelijk bespaaradvies. In eerste instantie gericht op de inkoop van energie voor de zakelijke markt. De klant met zijn of haar profiel en wensen staat centraal binnen de advisering. Daarom is elk advies uniek en op maat gemaakt.

Beter Besparen verzorgt sinds 2014 de inkoop van energie voor o.a. recreatieparken, campings, hotels, restaurants, makelaars, rentmeesters, kerken, kantoren winkels, bouw- en installatiebedrijven, (sport)verenigingen, klinieken, agrarische bedrijven en fabrieken. In totaal inmiddels voor honderden aansluitingen.

Beter Besparen is zelf geen energieleverancier of inkoopcollectief. Het geeft onafhankelijk, individueel bespaaradvies gericht op bemiddeling. Immers een bakker heeft nu eenmaal een andere energiebehoefte dan een makelaarskantoor. En Beter Besparen weet vaak voor de kleinste deelnemer van een inkoopcollectief een scherpere prijs weet te realiseren dan de eenheidsprijs van alle deelnemers tezamen. Ook weten hoeveel uw organisatie kan profiteren?

Customer Intimacy

Beter Besparen levert niet alleen een scherpe inkoop van de energie voor de zakelijke markt Het speurt fouten op in jaar- en eindafrekeningen en vraagt energiebelasting terug. Daarnaast controleert Beter Besparen het gecontracteerd vermogen bij grootzakelijke aansluitingen. En  begeleidt bedrijven bij het vergroenen van de energie in het kader van de CO2-Prestatieladder. Ook regelt Beter Besparen een scherpe prijs ovoor de ondernemer of medewerkers thuis. En heronderhandelt slecht afgesloten contracten en laat meters controleren op juiste aansluit- en doorlaatwaarde.

Met een hoog customer intimacy, ontzorgt Beter Besparen pro actief de ondernemer of de organisatie. Aanvullende serviceverzoeken en vragen worden vlot behandeld. Vaak binnen het uur. Beter Besparen is voor de onderneming veelal een vertrouwenspersoon voor energiegerelateerde zaken voor de lange termijn. En de bespaaradviezen zijn op maat gemaakt.

Werkwijze

U krijgt eerst vrijblijvend een overzichtelijke offerte per e-mail waaruit duidelijk de besparing blijkt. Deze is gebaseerd op de (toekomstige) tarieven van de huidige leverancier en de nieuwe (actie)tarieven van de voorgestelde leverancier. U zit bij Beter Besparen niet vast aan een doorlopende machtiging of opzegtermijn. Beter Besparen neemt voor afloop van uw contract, indien gewenst, contact op voor het maken van een nieuwe vrijblijvende bespaarberekening. Zo voorkomt u dat u teveel betaalt voor de energie.

Voor de zakelijke markt verzorgt Beter Besparen een besparing in de regel bij een verbruik tot 1 miljoen kWh. En tot 40.000 m³ per aansluiting. De besparing is vaak vele honderden euro’s tot duizenden euro’s op jaarbasis. Weten hoeveel uw organisatie kan besparen?

Verdienmodel

In ruil voor het advies en de bemiddeling vraagt Beter Besparen bij kleinzakelijke aansluitingen 20% van de geschatte besparing gedurende de contractperiode. Met een minimum van 75 euro ex btw. U zit bij Beter Besparen niet vast aan een doorlopende machtiging en betaalt ook geen instapkosten. Beter Besparen ontvangt geen vergoeding van de leverancier.

Bij een grootzakelijke aansluiting vraagt Beter Besparen voor advies en bemiddeling van een nieuw energiecontract 300 euro ex btw per contractjaar. En controleert, indien gewenst – na akkoord offerte – kosteloos het gecontracteerd vermogen van de aansluiting.

Een onderneming is financieel vaak beter af bij Beter Besparen dan wanneer zij zelf de energie inkoopt. Omdat, Beter Besparen weet wat een scherpe prijs is en inzicht heeft in de prijscomponenten van de jaarnota. En een vinger aan de pols houdt bij veranderende marktomstandigheden en aflooptijden.

Het Laatste Bod

Heeft u van uw leverancier een verlengingsaanbod ontvangen? Of bent u benaderd door een andere partij met een voorstel? En u wilt weten of u echt een scherp aanbod heeft ontvangen? Geef het aanbod door en Beter Besparen scant voor u vrijblijvend de markt. Is er een scherper aanbod te verkrijgen en u wilt daarvan profiteren, dan wordt de geschatte besparing tussen uw voorstel en het aanbod van Beter Besparen gedeeld.

Om zo breed en scherp mogelijk te adviseren heeft Beter Besparen voor de inkoop van energie voor de zakelijke markt een overeenkomst met: Gazprom Energy, Gulf Gas and Power, PZEM en Qwint. Beter Besparen benadrukt dat deze leveranciers geen voorkeurspositie genieten. Daarnaast vraagt Beter Besparen bij NLE Zakelijk en Nuon geregeld prijzen/offertes op en regelt ook via deze partijen besparingen of scherpe contracten voor zijn klanten.

Overige diensten

Ook zakelijke klanten kunnen in bepaalde situaties energiebelasting terugvragen. Bijv. als er meerdere aansluitingen woz-percelen zijn achter één hoofdmeter voor elektra en de energienota staat op een zakelijke entiteit. Beter Besparen heeft naast de inkoop van energie voor de zakelijke markt veel ervaring met het terugvragen van energiebelasting. En weet aan welke voorwaarden een teruggaaf moet voldoen om succesvol energiebelasting terug te vragen. Beter Besparen verzorgt deze teruggaaftrajecten op basis van no cure no pay. Voor meer informatie hierover bezoek onze pagina over het terugvragen van energiebelasting.

Beter Besparen is een initiatief van Jordy Renes. Hij heeft ruim 5 jaar aan de top van de telesaleswereld gestaan. En kent de vele ins en outs van de verschillende producten en diensten binnen de zakelijke markt. Kennis waar uw bedrijf nú van kan profiteren!